fbpx
Selecteer een pagina

Auteur | Adviseur | Trainer | Spreker

Dit is mijn verhaal.

Met ‘Iedereen 100% gelukkig op het werk’ streef ik onbekommerd naar het hoogst haalbare. Het moet verboden zijn dat je niet gelukkig bent op je werk. Het persoonlijke en maatschappelijke leed daarvan is onacceptabel hoog. Met alles wat ik in me heb en bij alles wat ik doe, lever ik een bijdrage aan 100% geluk op de werkvloer.

De wereld van leidinggeven in organisaties ken ik als mijn broekzak. Als manager van een internationaal team van professionals had ik te maken met een stevige werkdruk en een focus op resultaat. Een omgeving met veeleisende stakeholders en politieke en culturele gevoeligheid maakte het complexer. Energie kreeg ik als we als team hard en lachend aan het werk waren en gave resultaten boekten. Iedereen vanuit haar eigen talent, zonder machtspelletjes of hufterig gedrag. Toen ik tegen de beperkingen van mijn invloed op het geluk op de werkvloer aanliep, wist ik dat ik verder moest.

Tijdens mijn tweede loopbaan zette ik mijn opgedane managementkennis en -ervaring in als ontwikkelaar van management development programma’s. Wat willen managers eigenlijk leren en hoe doen ze dat effectief? Ook mijn vaardigheden als managementtrainer en -coach professionaliseerde ik in deze periode. Toch bleken mijn liefdevolle arm, schouder en duwtje de meest effectieve instrumenten te zijn om barrières te overwinnen. En … ik ben gaan schrijven. Over wat ik zag bij managers en hun teams en welke nieuwe manieren van werken en organiseren nodig waren voor die 100% geluk op de werkvloer. Mijn boek ‘liefdevol leidinggeven, omgaan met complexe problemen, 12 nieuwe vaardigheden voor managers’ heeft weken in de top 10 van Managementboek gestaan. 

En nu …? Nu sta ik aan het begin van mijn derde loopbaan waarin eigenlijk alles samenkomt. De School van Liefdevol Leidinggeven: mijn praktijkervaring als manager, de programmaontwikkelaar in mij en de rol van managementtrainer en -coach die me zo na aan het hart ligt. Ik voeg er een rol aan toe, die van aanjager en liefdevolle activist. Lees mijn boek, doe mee met het programma of drink een kop koffie met me in mijn huisvergaderkamer. Ik nodig jou én iedereen uit om samen met mij het hoogst haalbare dit keer te realiseren: iedereen 100% gelukkig op het werk! Daar heb je als leidinggevende meer invloed op dan je denkt. Ik help je meer succes en voldoening in je werk te vinden, door je gevoel en intuïtie in te zetten. Met het liefdevolle mindset model. Succes is onvermijdelijk. 

“Ik ben fan van jou Jacqueline, ik kan dat nog steeds niet heel precies verwoorden, maar het gaat over je nuchtere en ogenschijnlijk ‘gewone’ aanpak, die nergens bovengedrag heeft maar steeds gelijkwaardig blijft, en kwetsbaarheid laat zien waar nodig, precies goed gedoseerd, de moeiteloze autoriteit, no nonsense bewoordingen. Je bent een mooi voorbeeld. Het is zakelijk en hartelijk, reflextief en gewoon doen, precies genoeg woorden: niet teveel, niet te weinig”.

Marianne Zuur

“Toen Jacqueline haar presentatie begon met te zeggen ‘ik ga een verhaal vertellen’ verwachtte ik een vrij korte anekdote volgens de principes van story telling. In plaats daarvan trok Jacqueline het verhaal dat ze begon geheel door. Ontspannen, met humor, maar duidelijk met een onderliggende boodschap, vertelde ze het verhaal van manager Robert. De personage kwam tot leven waar we bij zaten. En toen het verhaal tot een einde kwam hadden we ons ingeleefd, niet alleen in Robert, maar ook in de mensen om hem heen. De boodschap van Jacqueline over liefdevol leidinggeven kwam door dit verhaal helemaal bij me aan. Een liefdevolle mindset is te oefenen, en Jacqueline geeft daar op verrassende wijze inspiratie toe!”

Hanneke Snippen-Dullemond

@Jacqueline Hospers 2021 | info@jacquelinehospers.nl | Huntum 53 | 1102JD Amsterdam | KvK 66767636