fbpx

De Theorie van het Liefdevolle Mindset Model

Een liefdevolle leider is in staat uitersten te verbinden, zonder de spanning die daarbij ontstaat weg te poetsen.
Zij is een kei in het En-En denken, waardoor ze tot inclusieve keuzes komt.

Je staat er middenin. Je moet hard zijn waar nodig en zacht waar het kan. Loslaten als je eigenlijk veel liever wilt vasthouden en de groep voor laten gaan op het individu.  En soms ook andersom. Je kunt niet doorslaan naar een van beide kanten. Dat leidt tot eenzijdige en sub optimale oplossingen. Maar hoe laveer je tussen de uitersten? Hoe zorg je dat je alle perspectieven meeneemt? En wat zegt de visie die je op een situatie hebt over jouw eigen polariteiten? Met het liefdevolle mindset model leer je zowel je eigen uitersten doorgronden en integreren, als de uitersten van de situatie waar je in zit. Daar waar je geneigd bent in detail te treden, laat ik je ervaren wat het is om vanuit overzicht te werken (of andersom). Met het Liefdevolle Mindset model leer je omdenken in jouw leiderschap. 

IK BLIJF MAAR BEZIG MET ALLE BALLEN IN DE LUCHT HOUDEN
EN WEET NIET GOED WAAR IK NU EIGENLIJK VAN BEN EN WAAR IK VOOR STA.

Het Liefdevolle mindset model.

De liefdevolle mindset werkt met de kracht van de magneet als metafoor. 4 principes  met 12 vaardigheden. Een heldere aanpak met duidelijke stappen zodat je steeds weet waar je aan toe bent. 

Stap 1 De uitertsen

We beginnen bij de uitersten. Eerst verkennen we jouw persoonlijke uitersten, waarin je terecht komt als je doorslaat en hoe je in lastige situaties snel kunt doorgronden wat het onderliggende thema voor jou is. Daarna passen we dit toe op jouw praktijksituatie. Je leert uitersten in de buitenwereld herkennen en doorgronden wat de basis polariteit is. Hoe meer je tot de kern doordringt hoe sneller je een oplossing voorhanden hebt die blijvend is.  

Stap 2 Het stille midden

Vervolgens leer je alles over het stille midden. De plek van waar je oordeelloos naar jezelf, de ander en de situatie kijkt. Je leert mindful te zijn met je ogen wijd open. Open te stellen voor de toekomst die op je af komt en zelfcompassie te ontwikkelen. Dit is misschien wel de belangrijkste vaardigheid voor leiders van de toekomst en een aangename aanvulling op je zelfvertrouwen.

Stap 3 De aantrekking

In deze stap leer je maximaal aantrekkelijk te worden, zodat je je doelen makkelijker bereikt. Dat ben je als je verschillende perspectieven bij elkaar weet te brengen en ze weet te integreren tot een ‘nieuwe wijsheid’. Je durft alle uitersten volledig onder ogen te zien en weg te blijven bij slappe compromissen. Je weet te benoemen waar het schuurt en de creatieve ruimte te benutten om tot oplossingen te komen.

Stap 4 De spanning

Tot slot leer je spanning te ontdekken en doorgronden. Je leert soepel te bewegen in spannende situaties en je weet de spanning effectief in te zetten. Je leert de wijsheid van je lichaam in te zetten om je comfortabel te voelen in oncomfortabele situaties en blokkades die je nog hebt op te ruimen. De energie stroomt en leidinggeven is leuker en makkelijker geworden.

Groei als mens en professional met het 7V model

De 7 V’s vormen de oeruitersten waar het in je leven en werk steeds weer over gaat. Elke situatie die je tegenkomt kun je herleiden tot een of meer van deze oeruitersten. Leer ze ontdekken. Leer ermee werken. Leer de kracht ervan.

 

 

 

.